Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Η επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με κυβέρνηση Ν.Δ.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της Οικονομίας, παρά την πολυδιαφημισμένη έξοδο από τα μνημόνια, μόνο εφησυχασμό δεν μπορούν να επιφέρουν στην οικονομική πραγματικότητα της χώρας μας.

Χαιρετίστηκε ως δήθεν επιτυχία της Κυβέρνησης η έκδοση δεκαετούς ομολόγου, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια.Το επιτόκιο όμως ήταν πολύ υψηλότερο από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, ακόμα και από αυτές που εξήλθαν σχετικά πρόσφατα από μνημόνια, αλλά και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ασθενέστερες οικονομικά από εμάς.


Η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. από το Eurogroup θεωρείται αβέβαιη, ενώ οι ανησυχίες των ευρωπαίων εταίρων, υπό το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας στο οποίο έχουμε περιέλθει στην μεταμνημονιακή περίοδο, δεν φαίνονται να υποχωρούν. Παράλληλα δεχόμαστε διαρκώς "κίτρινες κάρτες" για επιμέρους ζητήματα, τα οποία έχουν αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας συμβάλλοντας στην διατήρηση κλίματος ανασφάλειας (κόκκινα δάνεια, προεκλογικές προσλήψεις στο δημόσιο, αναθεώρηση επί το χείρον των προσδοκιών για ανάπτυξη κ.α.).

Μέσα σε αυτή την προβληματική συγκυρία προσέλκυσης νέων και σοβαρών επενδύσεων, επίτευξης υγιούς και σταθερής ανάπτυξης, δημιουργίας ποιοτικών θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, η χώρα φαίνεται να βρίσκεται σε ένα τέλμα χαμηλών προσδοκιών. Η Κυβέρνηση σπατάλησε τέσσερα χρόνια που θα μπορούσαν να είχαν απογειώσει την χώρα, σε τέτοιο σημείο που η οικονομία  να μην μπορεί να ανασάνει.

Αυτό ακριβώς το οξυγόνο, την βελτίωση δηλαδή των οικονομικών δεικτών και την προοπτική που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να αναπνεύσει , είναι ξεκάθαρο πλέον ότι μόνον κυβέρνηση Ν.Δ. με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να τα δώσει.

Μια κυβέρνηση που θα μας απαλλάξει από τον βραχνά των υπερβολικών φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, θα αγωνιστεί να μειώσει τα εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα που στραγγαλίζουν δημοσιονομικά την χώρα και θα απελευθερώσει νέες υγιείς δυνάμεις στο χώρο των επενδύσεων και της παραγωγής. Με τούτο τον τρόπο θα καταστεί πιο ελκυστική, πιο άνετη και περισσότερο εύκολη η ελληνική επιχειρηματικότητα, μέσα σε ένα μακρόπνοο σχέδιο εκτίναξης της ελληνικής οικονομίας.

Τομές που καθίστανται αναγκαίες στον Τουρισμό , την Ναυτιλία, τις Εξαγωγές, το Εμπόριο κανείς δεν ελπίζει ότι είναι δυνατόν να συμβούν με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ισορροπία, η κανονικότητα και η ηρεμία στις αγορές διασφαλίζονται με Μητσοτάκη Πρωθυπουργό και αυτό θα είναι ίσως το μεγαλύτερο διακύβευμα των εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κούρασε και απογοήτευσε τον πολίτη. Απώλεσε την εμπιστοσύνη του λαού. Οι ψηφοφόροι όμως ευχερώς την δίνουν στην επερχόμενη κυβέρνηση. Για ένα καλύτερο αύριο και για ένα οριστικό και πραγματικό τέλος στην περιπέτεια που πέρασε η χώρα τα τελευταία χρόνια, που όλοι ευχόμαστε να μην ξανάρθει ποτέ.


Κωνσταντίνος Γλεντής
Ταμίας ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Δωδεκανήσου









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου